Over Anthousa

Anthousa Landman
MSc Psychologie

Mijn naam is Anthousa Landman en ik ben woonachtig in Drachten.

In 2009 ben ik afgestudeerd in de Psychologie. Naast mijn studie werkte ik 6,5 jaar in de ouderenzorg. Daarna werkte ik jaren in de (huiswerk)begeleiding van jongeren met uiteenlopende problematiek. Vanaf 2013 werkte ik op Zorgkantoor Friesland op de PGB afdeling. Eerst was dit nog PGB vanuit de AWBZ, maar vanaf 2015 viel dit uiteen in de verschillende domeinen en heb ik ervaring opgedaan als Zorginhoudelijk medewerker PGB in de Wet langdurige zorg (WLZ) en de Wijkverpleging (ZVW). Sinds 2015 heb ik gemerkt dat het voor cliënten en hun mantelzorgers erg ingewikkeld is geworden om hun zorg goed te regelen en uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.

Om mensen verder te kunnen helpen in het ‘spinnenweb van de zorg’ heb ik per januari 2021 de overstap gemaakt om als onafhankelijke cliëntondersteuner aan het werk te gaan voor Stichting Clionn Partisipaasje en daarnaast vanuit mijn bedrijf ZorgWijs Advies te starten om mensen persoonlijk zorgadvies te bieden. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken hoe ik u verder kan helpen.

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Als onafhankelijk cliëntondersteuner ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB).

U kunt contact met mij opnemen door te bellen of een e-mail te sturen: